Wat leuk dat je de site van ons gezellige eetcafé bekijkt. De eetgelegenheid wordt gerund door Carin Stokvis en haar team van medewerkers. Sinds 2012 heeft Carin een zorgboerderij waar we dagbesteding aanbieden aan bijzondere talenten. Om kleinschalige dagbesteding te kunnen waarborgen werd een tweede dagbestedingsplek gezocht.

Door de aankoop van voormalig café de Ster werd dit gerealiseerd. Na een flinke verbouwing hebben we een volwaardige horecakeuken en natuurlijk een gezellige zaal genaamd “Herman Krukkert”, waar onder andere vergaderd kan worden en dé leukste feestjes gevierd worden. In 2017 zijn we bij het eetcafé gestart met de dagbesteding. In het eetcafé werken dagelijks 4 talenten die enorm trots zijn dat ze bij eetcafé de Gezelligeit mogen werken. Ieder laat met veel plezier zijn of haar unieke persoonlijkheid zien!

Puurheid en plezier waarmee we samenwerken

De puurheid en het plezier waarmee de deelnemers samenwerken is het mooiste wat er is. Er wordt niet in beperkingen gedacht en als ze er één tegenkomen dan draaien ze zich hier niet voor om. Het kunnen bijdragen aan een zinvolle dag en het beste uit de talenten halen én hier zelf nog veel van leren, dat geeft Carin en haar team veel voldoening.

Een eetcafé EN zorgboerderij

Naast het eetcafé, heeft Carin al sinds 2012 zorgboerderij de Lachende Geit in Hellendoorn. Hier woont ze met man Gerrit en hun 3 zonen en biedt ze een dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme.

De deelnemers werken in kleine groepjes op het platteland, lekker in de frisse buitenlucht. Hier worden de dieren verzorgd en maken de deelnemers van alles wat ze leuk en of nuttig vinden. Zo is er een mooie pluktuin gecreëerd waar veel voorbijgangers een pitstop maken om een mooie bos bloemen te plukken en om te genieten van de mooie natuur. Iedereen is welkom om te komen plukken aan de Ommerweg 146 in Hellendoorn!

De groentes en fruit uit de tuin worden zoveel als mogelijk verwerkt voor op de kaart van het eetcafé.

Team

Maak kennis met onze bevlogen horecatoppers die je altijd met een glimlach ontvangen. Klik op de afbeelding om meer over ze te weten te komen.

Dagbesteding

Ons team bestaat voor een deel uit bijzondere mensen. Mensen met een beperking wordt de doelgroep ook wel genoemd. Wij denken niet in beperkingen maar zien juist hun bijzondere talenten. Waar de één graag kookt, helpt een ander heel graag met afwassen. Het unieke en enthousiasme van onze talenten willen we graag aan je overdragen en we bedienen je dan ook met net dát beetje extra. Onze deelnemers zijn erg trots op hun werkplek en wij zijn apetrots op hen!